Det er ikke længere nok at have et almindeligt kort over Danmark hængende på væggen. I dag er det mere in at have etverdenskort. Men hvilket verdenskort skal man vælge?Det afhænger af flere faktorer. Hvilken stil har man i boligen? Hvilke farver passer bedst ind? Og hvor stort et kort skal det være?I denne blogpost vil jeg give dig nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige verdenskort til din bolig.

 

Find det rigtige sted at hænge dit verdenskort

Det første du skal gøre, når du skal finde det rigtige verdenskort til din bolig, er at finde ud af, hvor det skal hænge.Skal det hænge i stuen? Soveværelset? Kontoret? Eller måske i entreen?Det er vigtigt at finde det rigtige sted at hænge dit verdenskort, fordi det vil have en stor indflydelse på, hvilket kort du skal vælge.Hvis det skal hænge i stuen, er det f.eks. en god idé at vælge et kort, der er i en neutral farve, så det passer ind i stuens indretning.Hvis det skal hænge i soveværelset, kan du vælge et kort i en mere personlig farve, så det passer til dine personlige præferencer.Der er altså forskel hvor i hjemmet kortet skal hænge, hvorfor det også at er en god at have dette in mente, når du skal ud at vælge det rette verdenskort.

 

verdenskort til væg

 

Hvilke farver skal verdenskortet passe sammen med?

Det er vigtigt at verdenskortet passer ind i din indretnings farvetema. Hvis du f.eks. har et rødt farvetema, bør du vælge en rød ramme til kortet, så det passer ind i din indretning, og ser indbydende ud. Hvis du ikke er sikker på, hvilke farver, der passer sammen, er det en god idé at vælge en ramme i en neutral farve, så den passer til alle farver.Man kan også vælge forskellige typer af verdenskort, der passer ind i farverne i dit hjem. Fx kan man købe et verdenskort i sort-hvid. Sort-hvid passer godt ind i alle hjem, da det er en neutral farve, som passer til alle farver.

 

Skal verdenskortet være nyt eller ældre?

Hvornår verdenskortet er fra har også betydning for verdenskortets udseende. Er verdenskortet fra 20’erne, 50’erne, eller måske fra 70’erne?Hvis verdenskortet er fra 20’erne, vil det være i et meget klassisk design, der passer godt ind i alle slags hjem.Hvis det er fra 50’erne, vil det være i et mere moderne design, hvor der fx er brugt en kontrastfarve, som fx rød.Hvis det er fra 70’erne, vil det være i en mere funky design, der passer ind i de fleste hjem, der har et funky tema.Ældre verdenskort er selvfølgelig ikke altid helt korrekte, da verdens jo har ændret sig flere gange siden det blev lavet. Men de gamle kort har alligevel en særlig vintage-følelse, der giver noget spændende til væggen.

 

Hvor stort skal dit verdenskort være?

Det er også vigtigt at overveje, hvor stort dit verdenskort skal være, når du skal ud og købe verdenskortet. Hvis det skal hænge i stuen, kan det være en god idé at vælge et større verdenskort, så det står i kontrast til stuens møbler. Hvis det skal hænge i et mindre rum, kan det være en god idé at vælge et mindre verdenskort, så det ikke fylder for meget.Det er vigtigt at overveje, hvor stort verdenskortet skal være, fordi det kan gøre en stor forskel for kortets udseende, og hvor godt det passer ind i din indretning.

 

verdenskort til væg

 

Skal du bruge dit verdenskort eller er det bare til pynt?

Du skal også overveje om verdenskortet skal bruge til fx at vise, hvor du har rejst i verden eller om det blot er til pynt på væggen.Hvis du skal bruge verdenskortet til at vise hvor du har rejst i verden, bør du vælge et kort, hvor du kan bruge prikker eller streger til at vise, hvor du har rejst.Det kan f.eks. være et verdenskort, hvor du kan sætte prikker i flagets farver på de lande, du har besøgt.Hvis det kun er til pynt, kan du vælge et mere afdæmpet verdenskort, hvor det ikke er så meget fokus på de forskellige landes flag.

 

Konklusion

Det er vigtigt at overveje flere faktorer, når du skal ud og finde det rigtige verdenskort til din bolig. Som fx hvilken stil det skal have, hvor stort det skal være, og hvor det skal hænge.